IMG_9094
IMG_9101
IMG_9135
IMG_9116-2
IMG_9050
Présentation 

What is Hip is een wekelijkse uitzending op Radio Vibration, elke dinsdag van 22.00 uur tot middernacht op FM 107.2 in Brussel en 91 in Bergen. Alle programma's zijn ook beschikbaar als podcast op internet.

Deze uitzending, waarvan de titel afkomstig is van een beroemd nummer van de band "Tower of Power", heeft tot doel verschillende tijdperken en muziekstijlen te verkennen, varend tussen jazz / rock / fusion / funk / soul / electro, met één rode draad: groove en geluidstextuur. Welke andere groep hadden we kunnen kiezen, dan degene die bekend staat voor de beroemde baslijnen en de doordringende kopersectie?

 

Deze uitzending heeft als doel om een breed publiek kennis te laten maken met muziek die het vaakst wordt beluisterd door geïnitieerde musici, en dit alles op een energieke en volkse manier. Weg van de mainstream-pop, weg van conventies. What is Hip is fun. We genieten ervan echt goede muziek te leren kennen, op een pretentieloze manier.

Het is ook een culturele concertagenda van Brussel,  en elke week ontvangen we gasten.

De presentator François Legrain brengt What is Hip op een onconventionele manier. Hij beheerst de kunst om het surrealisme te hanteren terwijl hij de grenzen opzoekt van wat afgesproken is en gepast lijkt.  Hij walst doorheen de eentonigheid van de dagen, en brengt ons in een grappig, satirisch en onwaarschijnlijk universum.